Galleri

Newsletter

Vilkår

Polarsnekka har fått status som den originale sørlandssjekta. Ei sørlandssjekte som har bevart den gamle tresnekkas verdier, men hvor du slipper all jobben som følger med trebåten. Polarsnekka er en stilrein, stødig og romslig snekke med mange praktiske fordeler som minimalt med vedlikehold og svært lave drifts og forsikrings utgifter. Polarsnekka har god plass, den er enkel å håndtere og kan styres fra to posisjoner. 

Internasjonal og anerkjent da Andreas Gjervold og Arne Kilen startet produksjon av Polar på Tromøy utenfor Arendal på 60-tallet, var de blant de første som produserte plastbåter i Norge. Snekka hadde innredning i mahogni, og teak på dekk og dørk. Motoren var en ensylindret Marna. Etterspørselen var stor fra første dag, og etter kort tid ble den oppsiktsvekkende snekka også å se både i Italia, Tyskland, Nederland - og ikke minst i Sverige. I 1972 dukket en sveitser opp på Tromøya. Via diverse kanaler hadde han ført sin 22 foter Polarsnekke fra Zürich til Norge. Det ble det avisoppslag av. Polar ble betraktet som en suksess - både i Norge og i utlandet. Solide byggetradisjoner med plastbåtene kom muligheten til å bruke tiden på vannet i stedet for på båten. For båteiere innebar plasten en revolusjon når det gjaldt vedlikehold. Gründerne av Polarsnekka var imidlertid særlig opptatt av at båten skulle beholde tresnekkas mange fordeler. Båten skulle ha et pent design, kombinert med gode sjøegenskaper. Måten de gamle sørlandssnekkene var bygget på, dannet derfor utgangspunkt for Polarsnekkas form og funksjon. Hundrevis av år med erfaring og solide håndverkstradisjoner ble dermed lagt til grunn for Polarsnekka. Med kjøl og klinkerprofil i skroget fikk Polarsnekka det riktige utseendet, samtidig som styrestabiliteten og de gode sjøegenskapene ble sikret. 

Den originale sørlandssjekta etter nærmere førti år ser Polarsnekka fortsatt ut som den gjorde på 60-tallet. Små forbedringer er gjort i takt med tiden og teknologien, men utseendet er det samme. Den gjennomførte kombinasjonen av tre og plast har gitt Polar-snekka en unik status på sjøen og evnen til å overleve samtlige trender som har kommet og gått de siste førti årene. Solide sjøegenskaper har i tillegg gjort den kjent som en trygg, praktisk og svært brukervennlig båt. 
Polarsnekka har videreført  snekkas stil og egenskaper. Samtidig har den plast båtens evige fortrinn; minimalt med vedlikehold. Her skal du nyte tiden på vannet– ikke på land ! Polarsnekka kommer i dag i flere varianter, både i 20 og 22 fot, med muligheter for å supplere med en rekke ekstrautstyr. Samtlige modeller er utstyrt med Volvo Penta eller Yanmar dieselmotor.

 

 

Alle rettigheter er reservert